Teknoloji

Google’ın botları artık kodları da anlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Googlebot kullanarak milyarlarca web sayfasını ışık hızıyla indeksine ekliyor. Googlebot web sitelerindeki bağlantıları ve dosyaları çekerek bunları yorumluyor ve daha sonra web sitelerini Google arama motoru üzerinden bulunabilir hâle getiriyor.

Googlebot başlangıçta sadece bağlantıları okuma ve bazı kodları çözme yeteneğine sahipti. Ancak Google’ın Forbes’a yaptığı açıklamaya göre arama motoru artık JavaScript ile daha derin bir etkileşim içerisinde. Hatta botlar biraz JavaScript bile anlayabilir hâle gelmiş. Bu durum dünyanın en büyük arama motorunun daha zengin içeriği okuyup indekslemesi ve bulunabilir hâle getirmesine ön ayak olabilir.

Forbes’un bildirdiğine göre JavaScript’i anlayan bir program geliştirmek o kadar da kolay bir iş değil. Eğer Google’ın botları kendi başına JavaScript kodlarını çalıştırabiliyorsa, bu büyük bir sorunun bazı parçalarının da çözüldüğü anlamına geliyor.

Google Caffeine sayesinde Google’ın arama robotları daha akıllı ve hızlı hâle gelmeye başlamıştı. Kodları anlama ve hatta işleme yeteneğinin de kazandırılmasıyla birlikte zengin medya içerikleri de Google tarafından tanınır hâle gelecektir. Googlebot’un bundan sonra ne gibi yetenekler kazanacağını şimdiden merak etmeye başladık.

İlgili – Forbes

İLGİLİ HABERLER