Teknoloji

Google’ın Android Market web mağazası özelleştirilmiş ROM’ları önemsemiyor mu?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android Market’in web tabanlı versiyonu geçtiğimiz günlerde faaliyete geçti. Türkiye’de satılan Android’li cihazlarda Android Market erişimi bulunmadığı için Android Market web mağazasını kullanmak mümkün değil. Satın aldıkları Android cihazlarını root eden ve onlara özelleştirilmiş ROM yükleyen kullanıcılar Android Market erişimine sahip olabiliyor, ancak onlardan bazıları da Android Market web mağazasını kullanamıyor olabilir.

Engadget’ın haberine göre root edilmiş ve özelleştirilmiş ROM ile çalışan bazı Android cihazları Android Market web sitesi tarafından tanınmamaktaymış. Blogda bir örnek de verilmiş. Fabrika çıkışlı Android 2.2 Froyo sürümüyle çalışan HTC Desire Z “Cihazlarım” sayfasında görüntülenirken, FroydVillain ROM’u aracılığıyla Froyo çalıştıran HTC Hero ise aynı Google hesabı ile giriş yapılıp senkronizasyon işlemi yapılsa bile  bu sayfada yer almıyormuş.

Android cihazını root eden ve özelleştirilmiş ROM kullananlar Android Market web sitesi deneyimlerini aşağıdaki yorum alanı aracılığıyla bizimle paylaşırlarsa çok seviniriz.

İlgili – Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER