Teknoloji

Google’ın Android birimi akıllı kol saati geliştirmek için çalışıyor

Apple ve Samsung’un ardından Google’ın da akıllı kol saati işine girebileceği söyleniyor. Ancak şirketin Glass ürününün geliştirme çalışmalarını üstlenen X Lab birimi kol saati projesinde yer almıyor. Google’ın bu projeyi Android birimine havale ettiği söyleniyor. Bu durum akıllı kol saatinin kısa veya orta vadede piyasaya çıkışı planlanan bir ürün olduğu ihtimalini güçlendiriyor. Haberi veren Financial Times, Google’ın saat çalışmalarının Samsung’un yürüttüğü çalışmalardan bağımsız olduğunun altını çiziyor.

akilli-kol-saati-220313

Giyilebilir elektronik cihazların tüketici elektroniği sektöründe ilgi görecek yeni alan olduğu düşünülüyor ve önde gelen üreticiler bu alanda yer kapmak için hatırı sayılır çalışmalar yapıyor. Ancak onlar bu pazara girmeden önce Jawbone ve Pebble gibi nispeten küçük ölçekli şirketler ve girişimlerden bu segmente mensup ürünler görmeye başladık. Her ne kadar Google dedikodularla ilgili olarak herhangi bir yorum yapmasa da, Financial Times Google’ın 2011 yılında yaptığı bir patent başvurusuna atıfta bulunuyor. Bu başvuruda biri yukarı doğru açılır şekilde iki adet ekran ve dokunmatik kullanıcı arayüzü barındıran bir akıllı saat resmediliyordu. Tabii ki, Google’ın piyasaya sürmesi muhtemel saat çok daha farklı bir tasarıma sahip olabilir, ancak söz konusu patent başvurusu Google’ın akıllı kol saati fikrine uzak olmadığını gösteren bir kanıt niteliğini taşıyordu.

Bu arada Google’ın satın aldığı Motorola’nın da MotoACTV adını taşıyan ve Android ile çalışan bir akıllı kol saati bulunuyordu. Yani, Google Motorola’yı satın alanarak mobil şirketin bu alandaki deneyimini de sahip olmuştu.

İlgili >> Financial Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER