Eğlence

Google’dan üç binin üzerinde kiralık film, hem masaüstünde hem de Android’de

YouTube’un film kiralama servisine eklediği, Universal, Sony, Warner Bros. gibi büyük film stüdyolarının elinen çıkma 3000 film sadece YouTube tarafından değil, Google’ın Movies servisi tarafından da kullanılacak.

Google’ın dün akşam saatlerinde düzenlemiş olduğu Google I/O açılış konferansında sözü edilen Google yeniliklerinden bir tanesi de Google Movies servisi oldu. ABD’ye özel bu servis kullanıcılara Google Movies portalı üzerinden film satın alma veya kiralama hizmeti sunacak. Google Movies’den alınan veya kiralanan içerikler YouTube’dan da izlenebilecek, tersi de mümkün olacak.Film kiralama demişken, artık Android 2.2 veya daha üst bir sürümle çalışan Android cihazları Android Market üzerinden film kiralayabilecek. 3000’in üzerinde film kullanıcıları market.android.com adresinde bekliyor olacak. Kullanıcılar film kiralama işlemini web üzerinden yaptıktan sonra kiraladıkları filmleri telefon veya tablet üzerinden izleyebilecek.

Bazı filmler ücretsiz, bazı filmler ise parayla satılıyor. Ücretsiz olan filmlerin Türkiye’den de kiralanabileceğini tahmin ediyoruz. Ücretli filmlerin kiralama fiyatları ise 1.99$’dan başlıyor.

İLGİLİ HABERLER