Teknoloji

Google’dan San Francisco parklarına ücretsiz Wi-Fi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ücretsiz Wi-Fi özellikle yurt dışı seyahatlerinde en çok aranan şeyler arasında başa oynuyor. Bu ücretsiz ağları yaygın bir biçimde bulmak zor olsa da, en azından ABD’nin San Francisco şehri için bu durum değişiyor. Yıllardır şehirdeki ücretsiz kablosuz ağları genişletmeye çalışan yöneticiler, Google’ın yaptığı büyük bağış sayesinde şehrin parkları kablosuz internet erişimine kavuşuyor.

san-francisco-250713

Google’ın yaptığı 600 bin dolarlık bağış sayesinde şehirdeki en az 31 parka ücretsiz Wi-Fi şebekeleri kurulacak ve bu şebekelerin kurulum, ekipman ve bakım masrafları iki yıl boyunca oluşan bu fondan karşılanacak. O tarihten sonra bu şebekelerin akibetinin ne olacağı henüz bilinmese de, Google ve şehir yöneticileri sayesinde San Francisco halkı ve turistler iki yıl boyunca parklarda ücretsiz internet erişiminin tadını çıkaracak.

Bu kablosuz erişim tüm şehri kapsamayacak, ancak şehrin popüler konumlarının neredeyse tamamında ücretsiz internet erişimi sağlanmış olacak. Halihazırda San Francisco Uluslararası Havalimanı ve belediye binasında ücretsiz Wi-Fi şebekesi bulunuyor. San Francisco’ya şehir çapında bir kablosuz ağ kurulması ilk olarak 2007 yılında gündeme gelmiş, ancak gereken kaynak sağlanamadığı için geniş kapsamlı şebeke kurulumu gerçekleştirilememişti.

İlgili >> SF Gate

İLGİLİ HABERLER