EğlenceManşetler

Google YouTube için ortalanmış tasarımı geri getirdi, çalma listelerine odaklandı

Google’ın video paylaşım sitesi YouTube’un yeni tasarımı ortaya çıktı. Yeni tasarımla birlikte kullanıcıların sürekli değişen kullanım alışkanlıklarına ayak uydurulmuş oluyor. Yeni tasarım kullanıcıların videoları daha kolay bulmasına ve çalma listelerine odaklanıyor.

youtube-yeni-tasarim-210214-1

Yeni tasarım kullanıcıların uzun zamandır talep ettiği ortalanmış hizalamayı geri getiriyor. Ana sayfanın orta bölümünde kanallardan ve popüler videolardan derlenmiş ve sizin keşfetmenizi bekleyen yeni içerikler bulunuyor. Buna ek olarak abone olduğunuz kanallardan oluşturulmuş çalma listelerini de sayfanın tepesine yerleştirilen “Aboneliklerim” sekmesine tıklayarak erişebilirsiniz.

Yeni tasarımla birlikte daha tutarlı bir görünüm elde edilmiş. Soldaki çubukta da kanalınıza, aboneliklerinize, izleme geçmişinize ve daha sonra izlenecekler listesine ulaşmanızı sağlayan bağlantılar görülüyor.

youtube-yeni-tasarim-210214-2

Çalma listeleri de yeni tasarımda merkezde bulunuyor. Google liste özelliğinin kullanımıyla kullanıcıların daha fazla video izlemesini, dolayısıyla daha fazla reklam gösterilmesini istiyor olmalı. Ayrıca çalma listelerinin ön plana çıkarılması, YouTube’ın çıkaracağı söylenen müzik servisi için bir ön adım da olabilir.

Google yeni tasarımın kullanıcılara sunulmaya başladığını dile getirdi. Biz YouTube hesabımız altında bu yeni tasarımı görmeye başladık. Önümüzdeki günlerde bütün kullanıcıların yenilenmiş görünüme sahip olması tamamlanmış olacaktır.

İlgili >> YouTube Blog

İLGİLİ HABERLER