Teknoloji

Google yer belirleyici kameranın patenti için başvuruda bulundu

Şirketler daima bazı patentler için başvuruda bulunur. Bu patentlerden kimileri tüketiciye ulaşırken, kimilerinden haberimiz dahi olmaz. Haberimizdeki patentin durumunun ne olacağını da zaman bize gösterecek. Söz konusu patent için Google’ın başvurusu 2008 yılının ocak ayında yapılmış ancak aradan 4 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen ABD Patent Ofisi’nde onay bekliyor. Eğer Google bu patent için onay alırsa, yer belirleyici özelliğe sahip kamerayı bir gün Android işletim sistemli telefonlarda görebiliriz.

Google’ın patenti için onay beklediği teknolojin çalışma prensibi ise kısaca şöyle: Kullanıcı, akıllı telefonunun kamerası ile yakınındaki bilinen bir yapının fotoğrafını çekiyor. Ardından bu fotoğrafı Google’ın sunucularına gönderiyor. Görüntü orada diğer fotoğraflar arasında eşleştirme yapıp, size konumunuzu bildiriyor. Bu özelliğin geleneksel GPS’ten farklı bir fayda sağlayacağı konusunda pek emin değiliz. Ama bazen GPS’in de doğru sonuçlar almasını engelleyen faktörler fazla olduğu zaman, bu özellik devreye girebilir.

Elindeki harita resimleri ve bilgisi düşünüldüğü zaman, bu tarz bir teknolojiyi en kullanılabilir hale getirecek isim olarak akla yine Google geliyor. Patentin onayı halinde, Google’ın bu teknolojiyi cihazlarda kullanıp kullanmayacağını merakla bekliyoruz.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER