Teknoloji

Google yeni Nexus cihazları çıkarmaya devam edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın I/O 2013’te tanıttığı Samsung Galaxy S4 Google Edition’a HTC One’ın da Nexus deneyimi sunan Google versiyonu da katıldı. D11 konferansı kapsamında düzenlenen bir oturuma katılan Google Android ve Chrome şefi Sundar Pichai, Google’ın Nexus telefonlarla işinin bitmediğinin altını çizdi.

nexus-4-inceleme-00010

Nexus fikrinin donanım tarafında da iddialı olmakla ilgili olduğunu söyleyen Pichai, bu yöndeki hamlelerin de devam edeceğinin altını çizdi. Sonuç olarak Pichai, Google’ın Nexus cihazlarıyla işinin bittiğine dair söylentileri yalanladı, bununla birlikte şirketin diğer telefon üreticileriyle de, onların cihazlarını ham Android yazılımıyla sunmaya yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Google Nexus cihazları noktasında şimdiye kadar pek fazla hareketlilik göstermedi. Geçen yıl ASUS üretimi Nexus 7, Samsung üretimi Nexus 10 ve LG üretimi Nexus 4’ü çıkaran şirketin bu yıl çıkaracağı Nexus cihazı veya cihazları hakkında henüz net bir işaret yok. Ancak Pichai’nin açıklamalarından geçen yıl çıkarılanların son Nexus cihazları olmadığını anlıyoruz.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER