Teknoloji

Google yeni gizlilik sözleşmesiyle değişmeyeceklerin altını çizdi

Google geçtiğimiz hafta güncellediğini ve sadeleştirdiğini duyurduğu gizlilik sözleşmesini 1 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe sokmayı planlıyor. Arama devi bunun öncesinde yeni sözleşmenin detaylarını kullanıcılarıyla çeşitli ortamlar vasıtasıyla paylaşıyor. Bugünlerde Google üzerinde arama yaparken, Google+ üzerinde içerik paylaşırken veya YouTube’da video izlerken sayfada göreceğiniz bilgi kutucuğu dikkatinizi çekmiştir.

Yenilenmiş gizlilik sözleşmesi doğal olarak endişelere, kafa karışıklıklarına ve komplo teorilerine neden oldu. Google bu korkuları ve söylentileri gidermek adına birşeyler yaptı ve ABD Kongresine yeni gizlilik sözleşmesiyle ilgili olarak gönderdiği mektubu yayınladı. Google Kamu Politikası Blogu üzerinden yayınlanan mektupta nelerin değişmeyeceğiyle ilgili detaylar da aktarılıyor.

Kullanıcılar kullanıcı girişi yapmadan internette arama yapmaya devam edebilecek, hedeflenmiş reklamların kapsamı dışında kalmayı seçebilecek, Google Hesabı üzerindeki bilgileri dışa aktarabilecek veya özel verileri üzerinde daha iyi kontrol imkânı elde edecek. Bu arada Google kişisel bilgileri reklamverenlere satmak gibi bir hamlede bulunmayacağını da taahhüt ediyor.

Detayları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

İlgili – Google Kamu Politikası Blogu
İlgili – Google’ın 1 Martta yürürlüğe girecek yeni gizlilik sözleşmesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER