Teknoloji

Google Windows dizüstü bilgisayarların pilini tüketen Chrome hatasını giderecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-chrome-logo-230513

Google yıllar boyunca dizüstü bilgisayarların pillerini sömüren Chrome Windows açığını kapatma sözü verdi. Problem ilk olarak 2010 yılında rapor edilmişti, ancak Forbes’un gerçekleştirdiği araştırma neticesinde bu sorun Google’ın Chrome hata raporu listesinin tepesine fırladı.

Chrome’un pil boşaltan hatası Windows kullanıcılarını etkiliyor, çünkü Google yoğun işlemci tüketen görevler için Microsoft’un tavsiye ettiği değerden daha düşük bir parametre atamış. Sonuç olarak dizüstü bilgisayar işlemcileri Windows üzerinde Chrome açıkken ve web sitesi bekleme konumundayken normale göre daha sık uyanıyor. Internet Explorer ve Firefox benzer problemi sergilemiyor.

Google bu problemin varlığını doğruladı ve bir mühendis sorunun çözümü için görevlendirdi. Bu arada söz konusu düzeltmenin sözü Chrome 37 beta güncellemesinin çıkışının hemen sonrasında geldi. Bu güncelleme Windows’ta yazı tipi işleme sürecini iyileştiriyor. Chrome 37 beta ile Microsoft’un DirectWrite yazı tipi işleme teknolojisini desteklenir hâle geliyor. Bu da yazı tiplerinin tarayıcı içinde düzgün animasyonlarla birlikte gösterilmesinde büyük iyileşme sağlayacaktır.

Google Microsoft’un mobil işletim sistemine fazla ilgi göstermese de, en azından masaüstü versiyon üzerinde çalışan Chrome’u daha iyiye getirmek için gerekli çalışmaları yapıyor.

İLGİLİ HABERLER