Teknoloji

Google WhatsApp için 10 milyar dolar teklif etmiş

whatsapp iki faktörlü doğrulama

Facebook’un popüler mesajlaşma servisi WhatsApp Messenger’ı 16 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıklaması küresel teknoloji ve ekonomi gündeminin ortasına bomba gibi düştü. WhatsApp Messenger’ın kendisine biçilen değeri hak edip etmediği teknoloji dünyasında günün en popüler sorusu olurken, Fortune’da yayınlanan bir haber WhatsApp Messenger’a göz diken tek teknoloji devinin Facebook olmadığını gösteriyor.

whatsapp-logo-130613

Derginin iki farklı kaynağa dayandırdığı haberine göre, Google WhatsApp Messenger’ı satın almak için 10 milyar dolarlık bir teklifte bulundu. Arama devinin bu satın alma girişimini hangi dönemde gerçekleştirdiği bilinmezken, Google’ın teklifinde WhatsApp için yönetim kurulunda temsil sözünün yer almadığı belirtildi.

Business Insider’da yayınlanan bir haberdeyse Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in WhatsApp CEO’su ve kurucusu Jan Koum’a satın alma teklifini 9 Şubatta sunduğunu ve tarafların birkaç gün içinde anlaştıkları belirtildi. Koum’un 14 Şubat akşamında Zuckerberg’i ziyaret ettiği ve tarafların ”çikolata kaplı çilekler” eşliğinde fiyat ve diğer detaylar konusunda anlaşmaya vardığı da söz konusu haberin dikkat çeken noktaları arasında yer alıyor.

İlgili  >> Fortune, Business Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER