Teknoloji

Google Voice kapanacak, hizmetleri Hangouts altında sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google tüm sohbet servislerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla çeşitli adımlar atıyor. Bu da bazı ürünlerin tarihe karışması anlamına da geliyor. 9to5Google sitesinin haberine göre şirket Google Voice ürününü kapatmayı ve servislerini Hangouts altına toplamayı planlıyor.

google-hangouts-190314

PC’den telefona arama yapma imkanı sunan bir Google telekomümikasyon ürünü olan Google Voice yurt dışında, özellikle Amerika’da önemli bir kullanım alanı yakalamıştı. Şimdi tüm Google Voice servisleri Hangouts altına toplanacak gibi görünüyor. Eğer böyle olursa, Hangouts’un iOS ve Android uygulamaları VoIP arama desteği kazanacak, Microsoft’un Skype’ına ve Apple’ın FaceTime’ına rakip olacaktır.

Yurt dışındaki birçok Google Voice kullanıcısı telefon numaralarını servise tanıtmış durumda. Bu numaraların hepsinin Hangouts’a aktarılacağı tahmin ediliyor. Google geçtiğimiz yaz Google Talk servisini Hangouts’a çevirmiş, şimdiye kadar Google Talk üzerinden sunduğu yazılı, sesli ve görüntülü sohbet hizmetlerini bu isimle sunmaya başlamıştı.

Google Hangouts, Google+’ın bir servisi olarak ortaya çıkmıştı. Ancak geçtiğimiz yaz Google’ın yaptığı düzenleme kapsamında Talk, Google+ Messenger ve Hangouts servislerinin hepsi Hangouts çatısı altında birleştirilmişti.

İlgili >> 9to5Google

İLGİLİ HABERLER