Manşetler

Google ve Samsung Android’in neye benzemesi gerektiği konusunda nihayet anlaştı

Re/code sitesinde yer alan habere göre, Samsung sıklıkla eleştirilen Android özelleştirmelerinde kesintiye gidebilir. Samsung ve Google yetkililerinin Samsung’u Google’ın Android vizyonuna daha yakın hale getirecek bir anlaşmaya varmak için bir araya geldiği belirtilirken, masaya oturma kararının Güney Koreli şirketin CES 2014’te gerçekleştirdiği Galaxy TabPRO tanıtımının ardından alındığı ifade edildi. Google’ın tabletin akıllara Flipboard ve Windows 8’i getiren Magazine UX arayüzünden duyduğu rahatsızlığın bu görüşmeleri tetikleyen faktör olduğu öğrenildi.

samsung-galaxy-tabpro-1-070114

Görüşmelerin sonucu henüz tam olarak bilinmese de, Re/code’un kaynakları Samsung’un Magazine UX arayüzünden gelecekte tamamen vazgeçebileceğini dile getirdi. Güney Koreli şirketin ChatON gibi kendi uygulamaları yerine Google’ın uygulamalarını ön plana çıkarabileceği de gelen haberler arasında. Re/code’un kaynaklarına göre, Google ve Samsung arasındaki ilişkiler son birkaç hafta içinde olumlu anlamda ciddi bir değişim geçirmiş durumda. İki şirket geçtiğimiz günlerde bir çapraz patent lisans anlaşmasının altına imza atmıştı.

Re/code’un haberine ilişkin olarak Samsung tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamadaysa şirketin kullanıcılarına muhteşem bir deneyim sunma ivmesinin korunacağı ve insan hayatına fark katmaya devam edeceği ifade edilirken, şirketin mobil cihazlarında farklı ve yenilikçi servisler sunmayı sürdüreceği belirtildi.

İlgili >> Re/code, The Verge

İLGİLİ HABERLER