Teknoloji

Google Uzay Yolu’ndan ilhamla sesli arama cihazı geliştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-uzay-yolu-amit-singhal-241115

Uzay Yolu serisinin günümüzdeki teknolojik ürünlerin büyük kısmına ilham verdiği bir gerçek. Televizyon ve sinema ekranlarının kült eserinden etkilenen şirketler arasında Google da bulunuyor. İnternet devi, Uzay Yolu’nda iletişim için kullanılan rozetten aldığı ilhamla bir sesli arama cihazı geliştirdi.

Dizide bu araç Atılgan mürettebatının birbirleri ve bilgisayarlarla iletişimi için kullanılsa da, Google sadece sesle arama görevini yerine getiren bir cihaz tasarlamış. Bir prototip olmaktan öteye geçemeyen cihazın varlığını ortaya çıkaran ise Time dergisinde yayınlanan bir makale oldu. Bluetooth ile akıllı telefona bağlanan rozet şeklindeki cihazın üstüne dokunulduktan sonra sesli arama süreci başlıyor. Cihaz gelen cevabı da yerleşik hoparlörü sayesinde duyuruyor.

Time’a konuşan Google’ın kıdemli başkan yardımcısı Amit Singhal, “Daima bu rozeti istemiştim.” sözlerini kullandı. Cihazın çalışması için bir soru sormanın yeterli olduğunu belirten Google yöneticisi, şu an için sadece prototipin kendilerine yaşatacağı hissi öğrenmeyi istediklerini belirtti.

Sürekli göğüste taşınan bir rozete dokunarak sesli arama yapmak kulağa çok kullanışlı ve gizliliğe uygun gelmiyor. Bu nedenle arama sonuçlarının önemli kısmı akıllı telefonun ekranında gösteriliyor. Ancak benzer ürünleri başka şirketlerin de geliştirmesi, Google’ın Uzay Yolu cihazını prototip olmaktan öteye taşımama kararını mantıklı hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER