Teknoloji

Google Üniversite Seçimim adaylara sanal kampüs turu yaptırıyor

rekabet kurumu google

google üniversite seçimimGoogle, üniversiteye hazırlanan gençlerin ihtiyaçlarını Google Üniversite Seçimim platformuyla tek bir yerde toplamıştı. 26 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan üniversite tercih dönemine az bir süre kala arama devi üniversite adaylarının başvurularında rehber olma işlevi görüyor.

Türkiye ve KKTC’deki 210 üniversite ve 10 binden fazla bölüm hakkında detaylı bilgiler sunan Google Üniversite Seçimim, 360 derecelik panoramik sanal tur sayesinde kullanıcılara çok sayıda üniversite yerleşkesini oturdukları yerden gezme fırsatı da veriyor.

Google ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün (YEĞİTEK) eğitimde teknolojinin etkin kullanımını hedefleyen projesi “Üniversite Seçimim” platformunda kullanıcılar, Türkiye ve KKTC?de bulunan 127’si devlet, 83’ü vakıf olmak üzere toplam 210 üniversitenin ve 10 binden fazla bölümün bilgilerini ayrıntılı biçimde inceleyebiliyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde tüm üniversiteleri, dilerlerse de aramayı sınırlandırarak sadece eğitim almak istedikleri şehirdeki üniversitelerin bilgilerine ulaşıyor, burs olanaklarını da yine bu platform üzerinden öğrenebiliyor.

Google Üniversite Seçimim rehberinde yer alan 40’tan fazla üniversite ise kullanıcılara Google Street View ile 360 derecelik panoramik sanal tur imkanı sunuyor. Google hesaplarına giriş yapanlar bu farklı deneyimi kişiselleştirme imkanına da sahip oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER