Manşetler

Google tweetlere mobil arama sonuçlarında yer vermeye başladı

twitter-google-logo-050215

Google ve Twitter’ın arama devine Twitter’ın havuzuna erişme imkanı sağlayacak bir anlaşma peşinde olduğuna dair haberler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. İki şirket arasındaki işbirliği sonunda resmiyet kazanmışa benziyor. Google ve Twitter tarafından yapılan açıklamada, bundan böyle mobil cihazlarda yapılan aramaların sonuçlarında tweetlere yer verileceği belirtildi. Söz konusu destek hem mobil tarayıcıları hem de Google’ın iOS e Android uygulamalarını kapsayacak. Örneğin “NASA Twitter” terimiyle bir arama yapıldığında sonuç sayfasının en üstünde NASA’nın Twitter hesabına ait tweetler gösteriliyor. Aynı reçete Taylor Swift gibi ünlüler için yapılan aramalarda da gösteriliyor. Tweetler Google’ın Knowledge Graph kartlarına benzer bir bileşene yerleştiriliyor.

Buna ek olarak, etiketle gerçekleştirilen aramaların sonuçlarında Twitter’daki popüler tweetlere yer veriliyor. Bu da Google’ın Twitter içinde kapsamlı bir arama gerçekleştirmeyi mümkün kıldığı anlamına geliyor. Google’dan yapılan açıklamada geniş kapsamlı aramaların sonuçlarında da ilgili tweetlerin gösterileceği belirtildi. Şirket özelliği açıklamak adına “Mad Men” veya “Malcolm X” örneğini verirken, halihazırda hangi aramaların sonuçlarında tweetlerin gösterileceği bilinmiyor. Buna rağmen, Google’ın arama sonuçlarında tweet gösterimini kısa sürede bir standarda dönüşmesi bekleniyor.

google-arama-twitter-200515-1

Google ve Twitter arasında daha önce de benzer bir anlaşma yapılmış, ancak 2011’de Google+’ın hayata geçmesiyle bu anlaşma son bulmuştu. Arama sonuçlarının tweetlerde gösteriminin ne zaman masaüstüne taşınacağı henüz bilinmiyor. Twitter ve Google arasındaki anlaşmanın gerçekleşeceğine dair haberler ise bir süredir gündemdeydi. Bu yılın başlarında çıkan haberlerin ardından, Google geçtiğimiz ay içinde söz konusu özelliği test etmeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER