Eğlence

Google TV üreticilerine Android’i kullanmaları için para veriyormuş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo’nun CES 2012’de tanıttığı Android Ice Cream Sandwich tabanlı akıllı TV Lenovo K91‘in Google’ın işletim sistemiyle çalışmasının boş bir karar olmadığı söyleniyor. Neowin’in kaynaklarından aldığı bilgilere göre Google, TV üreticilerine cihazlarında Android’i kullanmaları karşılığında para ödemesi yapıyormuş.

Google’ın Android’i daha fazla oturma odasına sokma planının bir parçası olan bu hamlenin sonucunda Eric Schmidt’in daha önce belirttiği gibi önümüzdeki yaz aylarına kadar yeni TV’lerin çoğu Google TV desteğine sahip olabilir. Ancak üreticiler Lenovo’nun yolunu izlerse bu yine de zor olabilir. Çünkü K91 Android ile çalışmasına rağmen Google TV’yi desteklemiyor. Lenovo kendi oluşturduğu TV, video ve internet uygulama servislerini kullanıyor ve bunlar Ice Cream Sandwich’in üstüne oturuyor. Google TV 2.0 ise doğrudan Honeycomb’dan türetilmiş bir platform.

Aslına bakarsanız, Lenovo’nun K91’i bu hâliyle çıkarmasının zamanlamayla ilgisi olabilir. Ne de olsa bu akıllı TV ilk olarak Çin’de piyasaya çıkacak ve daha sonra dünyanın diğer bölgelerinde dağıtıma sunulacak. Belki de bu ürün Google TV’nin anavatanı ABD’ye geldiğinde doğal olarak bu servisi de destekliyor olabilir.

Google’ın kendi geliştirdikleri akıllı TV platformları yerine Android’i kullanmaları için hangi üreticilere para verdiği şu an için bilinmiyor. Android’e geçiş kararı ARM tabanlı yongasetlere geçiş anlamına da geliyor, bu da üreticiler için donanım mâliyetlerinin daha da indirilmesi demek.

İlgili – Neowin

İLGİLİ HABERLER