Eğlence

Google TV bu ay sonunda ABD’de faaliyete geçiyor

Google, bu yılın başlarında tanıttığı, TV izleme keyfini İnternet ile buluşturan Google TV servisi için için hazırladığı mini siteyi bugün kullanıma açtı. Google TV için şu ana kadar Logitech’in geliştirdiği bir set üstü kutu ile Sony’nin ürettiği TV ve Blu-ray oynatıcıları gördük. Bu ay içinde piyasaya çıkması beklenen cihazların ne kadara satılacağı şu an için belli değil. Yine de, ABD’de faaliyete geçmek için gün sayan bu servis için hazırlanmış olan web sitesi onun Apple TV ile farklılıklarını anlaşılır bir şekilde ortaya koyuyor.

Google TV servisinin çatısı altında Netflix, Twitter, CNBC, Pandora, Napster, NBA Game Time ve Amazon Video On Demand gibi web servisleri yer alacak. Google TV ile uyumlu uygulamaların dağıtılacağı Android Market de bu sene bitmeden faaliyete geçecek. Uygulama çalıştırabilme yeteneğine sahip olan Google TV ile iOS uygulamalarını şu anda çalıştıramayan yeni Apple TV’nin arasındaki en büyük fark burada kendisini gösteriyor. Ancak Apple’ın gelecekte uygulama çalıştırabilme yeteneğini etkinleştirebileceğine dair beklentiler de bulunmuyor değil.

Google TV, iPhone veya Android cihaz sahibi kullanıcıların Google TV cihazlarını telefonlarıyla uzaktan kumanda etmelerine de olanak sağlayacak. Sesli arama yetenekleri ve birden fazla telefonu tek bir Google TV cihazına bağlamak gibi ek işlevler de sunulacak. Ayrıca bu servis, Apple’ın yakında kullanıma sunulacak AirPlay özelliğine benzer, “Fling” adı verilen ve kullanıcıların telefondaki içerikleri Google TV’leri üzerinden izlemelerine fırsat sağlayacak bir özelliği de bünyesinde barındıracak.

İlgili – Google TV

İLGİLİ HABERLER