Ulaşım

Google Tesla’nın Autopilot projesi yöneticisini transfer etti

tesla autopilot
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla autopilot

Tesla’nın otonom sürüş projesi “Autopilot”ın gelişim sürecini yöneten Robert Rose, Google’a transfer oldu. Söz konusu transferi, Rose’un LinkedIn sayfasını inceleyen 9to5Google sitesi gün yüzüne çıkardı.

Rose, Autopilot ve Autosteer özelliklerinin geliştirilmesi için Tesla’da altı ay mesai yaptı. Öncesinde ise 5 yılı aşkın bir süre boyunca, yine Elon Musk’a ait olan SpaceX bünyesinde görev yaptı. Önce ilk Falcon 9 uçuşlarının bazılarında yazılım mühendisi olarak görev yapan Rose, sonrasında SpaceX’in uçuş yazılım direktörlüğüne atanmıştı.

Robert Rose’un Google’da ne üstünde çalışacağı tam olarak bilinmiyor. LinkedIn sayfasında Google Robotics’te yazılım mühendisi olduğu bilgisi bulunuyor. Google’ın sürücüsüz otomobil projesi için verdiği iş ilanlarında da benzer bir dilin kullanılması, Rose’un beklenildiği gibi bu projede çalışabileceğini düşündürüyor. Google’ın sahibi olduğu robotik çalışmalar şirketi Boston Dynamics de, Rose’un potansiyel görev alanları arasında bulunuyor.

Tesla, Apple ve Google arasında transferler devam ediyor

Yetenek hırsızlığı, ya da transferi, otonom otomobil yarışında sıklıkla başvurulan yöntemler arasında yer alıyor. Tesla Apple’dan çalışan transferi yaparken, Apple da Tesla’nın yollarını ayırdığı çalışanlarını bünyesine katıyor. Çalışmalarını daha gizli biçimde yürüten Faraday Future ise her iki şirketten de çalışan transferi gerçekleştiriyor.

Google da bu furyaya kayıtsız kalmıyor. Rose’un transferi öncesinde Google, eski Ford çalışanı ve Hyundai Amerika CEO’su John Krafick’i sürücüsüz otomobil projesinin başına getirmişti.

İLGİLİ HABERLER