Teknoloji

Google telif haklarıyla ilgilenen RightsFlow’u satın aldı

Google, YouTube blogu üzerinde yaptığı açıklamayla ABD’nin New York şehrinde faaliyet gösteren bir şirket olan RightsFlow’u müzik lisanslama faaliyetlerini yönetmek amacıyla satın aldığını duyurdu. Bu hamle YouTube’un müzik klipleri için ana noktalardan bir tanesi olma yolunda itici güç niteliği teşkil edecektir. YouTube hâli hazırda Vevo ile yaptığı işbirliği kapsamında video klipleri zaten sunmaktaydı. Bu arada söz konusu satın alma Google’ın geçtiğimiz haftalarda açtığı müzik mağazası için lisans işlerini da hızlandırabilir.

RightsFlow’un veri tabanında 30 milyon şarkı var. Şirket ABD’de karmaşık olan lisans işlerini sanatçı ve plak şirketleri için düzgün bir şekilde çözme görevini üstleniyordu. Google, bu satın almayla birlikte kendi lisanslama işlerini kolaylaştıracak ve sunduğu katma değerli içeriğin miktarını arttıracak bir araca kavuşmuş oldu.

Google, YouTube üzerinden sunulan izinsiz içerikler nedeniyle telif hakkı ihlâl suçlamalarıyla sık sık karşı karşıya kalıyordu. Ayrıca Google Music servisi için de lisans anlaşmaları yapmakta zorlanıyordu. Bu noktada plak şirketlerinin Google’ın korsanlığı engelleme yeteneği konusundaki şüphelerinin payı bulunuyordu. RightsFlow’un satın alınmasıyla birlikte Google müzik ve video içeriği sunma konusunda önemli bir destek kazanmış oldu.

İlgili – PCMag

İLGİLİ HABERLER