Teknoloji

Google Talk için yolun sonu göründü

google talk hangoutsGoogle Talk, ya da daha yaygın olarak bilinen ismiyle “Gchat”, için yolun sonu göründü. Google, 2013’te Hangouts’u yayınlayarak Gmail’in sohbet aracından faydalanmak isteyenlere daha çok özellik barındıran bir araç sunmuştu. Ancak dileyen kullanıcılar sohbetlerini Gchat üzerinden sürdürebilmişti.

Ancak bu durum 26 Haziran itibarıyla değişecek. Bu tarihten itibaren Gchat kullananlar zorunlu olarak Hangouts’a yönlendirilecek. Pek çok kişi için bu çok büyük ölçekli bir değişim olmayacak. Gmail üzerinden sohbet özelliği varlığını sürdürecek, kişiler Hangouts’a taşınacak.

Google’ın dört yıldır insanları Hangouts’a geçişe ikna etmeye çalıştığı düşünülünce bu hamlenin geç bile kaldığı söylenebilir. Bu değişimle birlikte Google Talk Android uygulaması da işlemez hâle gelecek.

Google Talk 2000’lerin başında oldukça popülerdi

Son zamanlarda sadece isimden ibaret olsa da, Google Talk gibi eski bir servisin kapanışını görmek üzücü bir durum olarak nitelenebilir. 2000’lerin başında oldukça popüler olan Gchat, MSN Messenger ve Skype gibi çözümlerin karşısına daha basit bir çözümleşme aracı olarak çıkmıştı. Servis, özellikle ofis çalışanlarının kısıtlamalara takılmadan sohbet etmelerini sağlaması nedeniyle ayrı bir popülarite kazanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER