Ulaşım

Google sürücüsüz otomobil testlerini Londra’ya taşıyabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google surucusuz otomobil

Google sürücüsüz otomobil testlerinde şimdiden 1.6 milyon kilometreden fazla yol katetmiş durumda. Ancak bu testlerin tamamının ABD’de gerçekleştirilmesi, şirketin dünyanın diğer yerlerindeki trafik akışı konusunda bilgi sahibi olmasını zorlaştırıyor. Trafiğin soldan aktığı İngiltere, Google’ın sürücüsüz otomobil projesinde sıkıntı yaşaması muhtemel ülkeler arasında bulunuyor.

Bu sıkıntıları dikkate almış gibi gözüken Londra’daki resmi yetkililer, Google’ın sürücüsüz otomobil testlerini adaya, hatta şehre taşımasını istiyor. Sky News’te yer alan habere göre, Google yöneticileriyle bir araya gelen İngiliz yetkililer, şirketi İngiltere’de de sürücüsüz otomobil testleri gerçekleştirmesi için ikna etmeye çalışıyor. Son görüşmenin birkaç hafta önce gerçekleştiğini söyleyen Londra’nın ulaşımdan sorumlu belediye başkan yardımcısı Isabel Dedring, son üç yıl içinde tarafların “en az altı kez” bir araya geldiğini belirtti. Üç yıldır herhangi bir sonuca varılamamış olması ise taraflar arasında derin bir görüş ayrılığı bulunduğu fikrinin oluşmasına sebebiyet veriyor.

Görüşmelerin halen ilk safhalarında olduğunu söyleyen Dedring, Google’ın sürücüsüz otomobil testlerine başka ülkeleri de dahil etmeye karar vermesi durumunda, Londra olarak testlere ev sahipliği yapmakla ilgilendiklerini belirtti.

İngiliz hükümeti, ülkenin otonom ulaşım için bir araştırma üssüne dönüşmesi konusunda oldukça iddialı gözüküyor. Hükümet, son birkaç yıldır başka otonom sürüş projelerine de maddi bakımdan destek sağlıyor. Bu desteğin Google’ı sürücüsüz otomobilini Kraliçe’nin topraklarına getirme konusunda etkili olup olmayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER