Ulaşım

Google’ın sürücüsüz otomobilleri Austin’e geliyor

google-surucusuz-otomobil-260615

Google, sürücüsüz otomobillerinin test alanını biraz daha genişletiyor. Şirket, küçük sürücüsüz otomobil prototiplerini Teksas eyaletinin Austin şehrinde de test edecek. Genişleme hamlesi, söz konusu prototiplerin ilk kez Silikon Vadisi dışında test edileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Teksas eyaletinin yasalarında sürücüsüz otomobillerin testine ilişkin bir madde bulunmuyor. Yine de, Google test çalışmaları için Teksas Valisi, Austin’in belediye başkanı ve emniyet müdürü ile Teksas Ulaşım Departmanı’yla birlikte hareket ediyor. Testlerin iki hafta içinde Austin’in belli bölgelerinde başlaması planlanıyor.

Google, testlerde sürücü bulundurma zorunluluğunun kaldırılması konusunda henüz bir takvim belirlemediğini açıkladı. Austin’deki testler sırasında prototip otomobillerde bir sürücü hazır bulunacak.

Google, test aşamasında acil durumlar konusunda daha tedbirli bir tavır takınarak başına gelebilecek problemlere karşı kendisini daha sağlam biçimde koruma altına alıyor. Geçtiğimiz temmuz ayı itibarıyla, Google’ın sürücüsüz otomobillerinin 15 küçük ölçekli kazaya karıştığı ve bu kazalardan hiçbirinde esas kusurun Google’da olmadığı açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER