Bilim

Google insanın mükemmel sağlığa kavuşmasının sırrını uygulamalarla çözmeye çalışıyor

Google Personal Search

Google, ”Study Kit” adını taşıyan bir sağlık yazılımları seti üzerinde çalıştığını doğruladı. Android ve iOS uygulamaları ile Chrome uzantılarından oluşan setin altında deneysel çalışmalar yürüten Google X laboratuvarının imzası bulunuyor. TechCrunch’ın haberine göre, söz konusu uygulama seti Baseline Study isimli projenin temelini oluşturuyor. Projenin testlerinin Stanford ve Duke üniversitelerinde başladığı belirtilirken, proje kapsamında ideal insan sağlığının resmini çizmek adına binlerce kişiden tıbbi veri toplanacağı söyleniyor.

Study Kit dahilindeki yazılımların aylardır test edildiği anlaşılıyor. Mart ayının sonunda Study Kit’in iOS ve Android uygulamalarını sessiz sedasız ortaya çıkaran Google, aynı zamanda bir Chrome eklentisini de test etmeye başlamıştı. Google’ın o dönemde Baseline Study projesinin tasarım aşamasında olduğu ifade edilirken, bu projeyle katılımcıların sağlık bilgilerini düzenli olarak paylaşabilecekleri bir sistemin kurulmasının amaçlandığı belirtildi.

Apple’ın ResearchKit platformuna benzerlikler gösteren Study Kit ile Google, tıp sektörüne kanser gibi hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kapsamlı veriler sağlamayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER