Teknoloji

Google Station herkese açık kablosuz ağları güçlendirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google stationGoogle, herkese açık kablosuz ağları geliştirmek adına Google Station adını taşıyan yeni bir girişim başlatıyor. Girişim, “Herkes için daha hızlı Wi-Fi” mottosuyla yola çıkıyor. Platform, Hindistan’da tren istasyonlarında milyonlarca kişiye Wi-Fi erişimi sunan başka bir projenin uzantısı olma niteliğini taşıyor. Google söz konusu projede RailTel ve Indian Railways ile işbirliğine gitmişti. Google şimdi dünya genelinde de benzer işbirlikleri kurmayı amaçlıyor.

Google Station ile Wi-Fi ağlarını geliştirmek için yapılacak işbirliklerinin istasyonların ötesine geçmesi ve kafeleri, alışveriş merkezlerini de kapsaması amaçlanıyor. Mobil operatörlerle de beraber çalışmayı planlayan Google, iş ortaklarına platform üzerinden gelir elde etme imkanını da sunacak. Bunun için Google güvencesiyle sunulan bağlantının ücretlendirilmesi ya da reklamla desteklenmesi de seçenekler arasında yer alıyor.

Google’ın başkan yardımcılarından Caesar Sengupta, Hindistan’da 15 bin kişinin şirketin Wi-Fi noktalarıyla ilk kez çevrim içi olduğunu belirtti. Platformun 52 istasyondaki yıllık kullanıcı sayısı ise 3.5 milyona ulaştı. Google, yıl sonuna kadar platformunu Hindistan’daki 100 tren istasyonuna taşımayı amaçlıyor.

Google Station için küresel iş ortakları aranıyor

Hindistan’daki ilk aşamanın sonuçlarından memnun gözüken Google, girişiminin çapını genişletmek için küresel ölçekte iş ortakları arayışına başlamış durumda.

İLGİLİ HABERLER