Teknoloji

Google Slaytlar uygulaması iPhone ve iPad’e geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-ofis-uygulamalar-ios-260814

Henüz herhangi bir üretkenlik uygulamaları paketi akıllı telefon veya tabletlerde hakimiyet kurmuş değil. Google da bunun için çabalayan büyük oyuncular arasında yer alıyor. Şirket son olarak iPhone ve iPad için Slaytlar uygulamasını yayınladı, böylelikle kullanıcılara sunumlarını mobil cihazları üzerinden düzenlemek için doğrudan yöntem sunmuş oldu.

Geçtiğimiz nisan ayında iOS ve Android için yayınlanan Dokümanlar ve E-Tablolar uygulamalarının ardından Android için Slaytlar uygulaması bu yazın başlarında yayınlanmıştı. iOS uygulamasının yayınlanmasıyla birlikte Slaytlar da mobil ortamda daha fazla kullanıcıya erişim şansı bulmuş oldu.

Diğer üretkenlik uygulamaları gibi, Slaytlar uygulamasını sunduğu işlevlerin çoğu daha önce Google Drive uygulaması içinden sunuluyordu, ancak servisleri ayrı uygulamalara bölmek Google’a logosunu bir kişinin telefon veya tabletinde daha fazla alana ekleme fırsatı veriyor. Bunun ötesinde bu servisleri tek bir uygulama paketi içinde sunmak yerine bağımsız uygulamalara bölmek normal bir kullanıcının bu servislere ulaşmasını daha da kolaylaştırıyor.

Ayrıca Google Dokümanlar ve E-Tablolar uygulamaları için de güncellemeler yayınladı, bunların Microsoft Office dosyalarını açmalarına ve düzenlemelerine izin verdi. Böylelikle her iki uygulama da kullanıcılar için daha yararlı hâle gelmiş oldu. Anlayacağınız, Google’ın ücretsiz uygulamalarını mobil ortamda Office’in yerini alacak bir çözüm olarak rahatlıkla kullanmak mümkün.

İLGİLİ HABERLER