Teknoloji

Google şirkette Windows’u bırakıyor, Mac ve Linux’a yöneliyor

Financial Times’ta yer alan bir habere göre Google, şirket içindeki bilgisayarlarda Windows işletim sistemini tercih etmemeye başlıyor. Görünüşe göre yüce G çalışanlarına Mac ya da Linux seçeneklerini Windows bilgisayarlara alternatif olarak sunuyor.

FT’nin haberinde bu hamlenin nedeni güvenlik endişelerine bağlanıyor, özellikle şirkete sansür yüzünden kavgalı olduğu Çin’den düzenlenen güvenlik saldırıları sonrasında bu endişenin düzeyi daha da artmış. Her ne kadar güvenlik birinci neden olsa da, haber için röportaj yapılan bazı çalışanlar şirketin Chrome OS’i Googleplex içinde yaygınlaştırmak için şimdiden adımlar atmaya başladığını düşünüyor.

Bir kaynak “Gayretlerin çoğu işleri Google ürünü üzerinde koşturmak. İşleri Chrome üzerinden yapmak istiyorlar.” derken bir diğer çalışan da “Güvenlikten önce, şirketten gelen işleri Google ürünleri üzerinden yapmak şeklinde bir direktif bulunuyor. Bunun olacağı belliydi.” şeklinde konuşuyor. Sebebi ne olursa olsun, eğer Google dünyanın en popüler bilgisayar platformunu kullanmak yerine Mac ve Linux’a yön çeviriyorsa, bu dikkate değer bir gelişmedir.

Bakalım Microsoft ve Google’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelecek mi?

İlgili – Financial Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER