Teknoloji

Google Siri’nin karşısına Assistant ile dikilecek

iphone-4s-inceleme-00024

Apple’ın iPhone 4S ile birlikte tanıttığı sesli asistan Siri’nin 2012’de diğer Apple cihazlarına da girmesi ve yılın en büyük eğilimlerinden bir tanesi olması beklentiler arasında. Siri’nin açtığı yoldan diğer üreticilerin de gideceği sıkça konuşulan bir şey. Bu üreticilerin arasında Google da bulunuyor. Arama devi Siri’ye rakip olacak ses tabanlı bir teknolojinin planlarını yapıyor.

Google Assistant olarak adlandırılan ses tabanlı servisin üç önemli görevi olacak: Mümkün olduğu kadar çok veriyi bünyesinde barındırma, verinin sunumu veya çıkışını mümkün olduğu kadar özelleştirebilme, arama motorunun ötesinde bir görünüm ve algıya yol açacak algoritmanın oluşturulması için saydığımız bu elementleri kullanma. Özellikle son madde Google Assistant’ı Siri’den farklılaştıran nokta olabilir.

Siri’nin amacı soruları cevaplamak ve sistem işlevlerini yürütmek. Böylelikle Türkiye’de olmasa da, yurtdışındaki iPhone 4S sahipleri yanıbaşlarındaki mekanları rahat bir şekilde bulabiliyor. İngilizce, Almanca, Fransızca gibi dilleri bilen Türkiye’deki iPhone 4S kullanıcılarıysa telefonda randevu kaydı oluşturma, alarm kurma gibi işlevleri Siri sayesinde sesli olarak gerçekleştirebilir. Siri şimdilik Apple’ın iPhone 4S’te sunduğu uygulamalarla kısıtlı olan bir işlev niteliğinde.

Halbuki Google kendi çözümü olacak Assistant’ı üçüncü taraf uygulama geliştiricilerinin kullanımına açacak, onlara yeni uygulamalar ve fikirleri hayata geçirme fırsatı verecek. Zaten şirket Assistant’ı bir arama motoru olarak değil, kullanıcılara gerçek hayattaki amaçlarını ve isteklerini gerçekleştirme fırsatı verecek bir yapma motoru olarak nitelendiriyor. Assistant ile ilgili detaylar zaman geçtikçe daha da artacaktır. Bu servisin yıl sonuna doğru hayata geçmesi bekleniyor.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER