Teknoloji

Google sesle arama özelliğini Chrome’un iOS versiyonuna taşımaya hazırlanıyor

Google sesle arama konusunda Chrome’un masaüstü uygulamasına önemli yenilikler getirmiş olsa da, iOS kullanıcıları için Siri’ye alternatif olacak bir sesli arama özelliği sunma konusunda bir girişimde bulunmamıştı. Ancak şirket yaptığı açıklamayla bu durumun değişeceğini ve yakında Chrome için iOS uygulamasının yapılacak güncellemeyle Google’ın sesle arama teknolojisine kavuşacağını açıkladı.

google-chrome-logo-230513

Sesle arama özelliğinin kullanımıysa Siri’yi kullanmak kadar hızlı olmayacak. Google Chrome’u açan iOS cihaz sahipleri klavyenin üstüne eklenen mikrofon ikonuna dokundukları zaman sesli arama gerçekleştirebilecekler. Halihazırda Google’ın Arama uygulaması sesle arama desteği sunsa da, özelliğin Chrome’da devreye girmesiyle beraber iOS’te daha hızlı ve nispeten daha doğru sesli aramalar gerçekleştirmek mümkün olacak. iOS kullanıcılarının yakında bu yeni özelliklere kavuşacağı belirtilirken, güncelleme için kesin bir yayın tarihi verilmedi.

Android kullanıcılarının ise iOS’tekiler kadar beklemesine gerek yok. Android akıllı telefonlara Chrome için tam ekran desteği getiren şirket, tabletlere de bir sekme geçmişi düğmesi ekledi. Akıllı telefonlarda sayfayı aşağıya kaydırınca araç çubuğu ortadan kaybolurken, tablet sahipleri de ”geri” düğmesine uzun basınca sekme geçmişlerini görebiliyor. Android için Chrome uygulamasının son sürümü Google Play’deki yerini aldı.

İlgili >> The Verge, Google Play

İLGİLİ HABERLER