Teknoloji

Google Scientific Journal bilimsel deneyleri akıllı telefonlara taşıyor

google science journal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google science journalGoogle’ın yeni Android uygulaması bilimsel deneyler için yeni bir kullanım alanı sağlıyor. Science Journal olarak adlandırılan uygulama veri ölçümü ve kaydını gerçek zamanlı olarak gerçekleştiriyor, daha sonra verileri kolaylıkla okunabilir grafiklere ve tablolara dönüştürüyor.

Kullanıcılar uygulama içinde çeşitli projelerini saklayabiliyor, ayrıca ivmeölçer, ışık ve ses ölçüm cihazları gibi aksesuarları da kullanarak projelerine veri toplayabiliyor. Örneğin kullanıcı yaptığı koşuların hızlarını bir hafta boyunca her gün kaydederek bu süreci bir grafikte sergileyebiliyor. Her ne kadar kullanılabilecek sensör sayısı kısıtlı olsa da, Google bilim camiasındaki insanlarla birlikte çalışarak uygulamayı sürekli geliştireceğini belirtiyor.

google science journalAyrıca şirket uygulamaya yardımcı olacak çeşitli öğrenme setleri de satıyor. Bunların içinde harici sensörler, mikrodenetleyiciler ve çocukların deneyler gerçekleştirmesine yardımcı olacak ek ekipmanlar bulunuyor. Arama devi bu uygulamayı yaz ayları içinde açık kaynak tabanlı hâle getirmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER