Teknoloji

Google’ın yeni mobil servisi sadece Nexus 6’da çalışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nexus-6-on-inceleme-2

Google’ın sanal bir mobil operatör oluşturacağı yönündeki haberler hafta içinde şirketin başkan yardımcısı Sundar Pichai’nin MWC 15’teki konuşmasıyla doğrulanmıştı. Ancak The Wall Street Journal’da yer alan bir haber, servisin sadece Google’ın Nexus 6 akıllı telefonlarında çalışabileceği iddiasını öne sürdü. Gazetenin kaynakları servisin faaliyete geçişi içinse mart ayının sonlarını işaret etti.

Sundar Pichai, MWC 15 kapsamında yaptığı konuşmada Google’ın sanal mobil operatör yaratım sürecinde mevcut partnerleriyle çalışacaklarını ifade etmişti. The Wall Street Journal’ın haberine göre, ABD’de faaliyet gösterecek olan servis T-Mobile ve Sprint’in ağları üzerine inşa edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRNexus 6 Ön İnceleme

Google’ın sanal mobil operatörlük hizmetini Nexus 6 ile sınırlı tutmasının temel nedeni olarak ise donanım ve yazılım arasında pürüzsüz entegrasyonu sağlama isteği gösteriliyor. Diğer Android üreticilerinin önemli bir kısmı işletim sistemini modifiye etme yolunu seçiyor. Pichai’nin operatör ölçeğinde hizmet vermeyi istemediklerini söylemesi de, Google’ın sanal operatör hizmetinin kapsamını dar tutma kararının daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER