Teknoloji

Google sanal gerçeklik uygulaması Sprayscape Android için çıktı

google sanal gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google sanal gerçeklikSanal gerçeklik, ya da daha iyi bildiğimiz kısaltmasıyla VR, giderek daha fazla şekilde gündemde yer tutuyor. Şirketlerin de VR odaklı ürün ve uygulamalarının sayısının giderek arttığını görüyoruz. Google da VR konusunda epey aktif. Geçtiğimiz günlerde Daydream View başlığının duyurusunu yapan şirket, şimdi de Sprayscape adında yeni bir sanal gerçeklik uygulaması geliştirdi.

Sprayscape Google sanal gerçeklik uygulaması, Android için geliştirilmiş, deney amaçlı bir uygulama. Cihazın jiroskobundan yararlanarak 360 derecelik küresel fotoğraflar çekiyor.

Google bu uygulamayı, “kusursuz olmayan VR’ımsı kamera uygulaması” olarak tanımlıyor. Uygulamayı kullanarak fotoğraf çekmek için telefonunuzu bir yere doğrultmanız ve daha sonra ekrana dokunarak yüzleri, mekanları veya herhangi bir nesneyi ya da manzarayı çekmeniz gerekiyor. Çekimleriniz 360 derece görüntü hâline getirilecek şekilde birleştiriliyor.

Ayrıca ekranda parmağınızı basılı tutarak daha geniş bir alanı sanal olarak spreyle boyayacak gibi bir efekt oluşturabilirsiniz. Uygulamanın oluşturacağı sonuçların kusurlu olabileceğini belirtmek gerekiyor. Yani sonuçta bulanık fotoğraflar veya düzgün şekilde birleştirilmemiş görüntüler ortaya çıkabilir. Sprayscape’i hem arka hem de ön kamerayla kullanabilirsiniz. Elde edilen fotoğraflar “sütun” olarak adlandırılıyor ve bunlar bağlantı ile ya da sosyal medya, e-posta ve benzeri ortamlar üzerinden paylaşılabiliyor.

Bir fotoğraf çektiğinizde bunu telefonunuzu etrafta döndürerek veya Cardboard veya benzeri bir sanal gerçeklik başlığı takarak tam VR deneyimiyle görüntüleyebilirsiniz. Sprayscape şu an için sadece Android’de kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER