Teknoloji

Google bağımsız çalışmaya yetenekli bir sanal gerçeklik başlığı için çalışıyor

rekabet kurumu google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google sanal gerçeklik

Google’ın Cardboard’dan daha gelişmiş, Samsung’un Gear VR’ına daha yakın yeni bir sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığına dair haberler çıkmıştı. Görünüşe göre, Google sanal gerçeklik ile ilgili planları daha büyük planlar peşinde. Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket bağımsız bir VR ürünü tasarlıyor. Yani, bu ürünün kullanılması için bir akıllı telefona veya PC’ye ihtiyaç duyulmayacak.

Henüz duyurusu gerçekleştirilmemiş cihazın ekranı, yüksek güce sahip işlemcileri, dışarıyı gözlemeyi sağlayan kameraları bulunacak. Kullanıcıyı merkeze yerleştiren bir deneyim sunacak şekilde tasarlanan bu aygıtın Oculus Rift veya HTC Vive kadar güçlü veya yetenekli olmayacağı söyleniyor. Yine de, bağımsız çalışmasını sağlayacak yeterlilikleri bünyesinde bulunduracak.

Aslında bu cihaz Google’ın sözü edilen Gear VR rakibinin yanında çıkacak yeni bir VR aksesuarı olabilir. Bu cihazlarla birlikte Android’in VR ürünlere özel işletim sistemi Android VR’ın da tanıtılacağı tahmin ediliyor. Financial Times’ta yayınlanan bir habere göre Google, Nexus tarzında bir VR başlıkla diğer üreticilere Android ile sanal gerçekliğe daha fazla odaklanan ürünler geliştirme noktasında referans oluşturmayı hedefliyor. Her iki haberde de üzerinde çalışıldığı iddia edilen ürünlerin tanıtımı için mayıs ayında düzenlenecek I/O 2016 etkinliği işaret ediliyor.

Bağımsız cihazın ne zaman çıkacağına dair farklı tahminler dile getiriliyor. Bir tanesi bu yıl gelebileceğini, diğeri henüz geliştirme aşamasının başlarında bulunulduğunu ve belki de tamamen iptal edilebileceğini söylüyor.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin San Mateo şehrinde bulunan Movidius adlı bir girişimin Google’a bir kullanıcının kafa hareketlerinin izlenmesi için yardımcı olan teknolojiyi sağladığı belirtiliyor.

Google sanal gerçeklik konusundaki iddiasını artırdıkça, karşısında Oculus, Samsung, Sony ve HTC gibi, her biri sağlam ürünler çıkarmış üreticileri görüyor. Bu üreticilerin cihazları yıl içinde kullanıcılarla buluşmuş olacak. Google’ın da bu yıl içinde onların arasına katılıp katılmayacağını zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER