Teknoloji

Google sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliği birleştirecek yeni bir aygıt için çalışıyor

google sanal gerçeklik

google sanal gerçeklikGoogle artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerini birleştiren bağımsız bir başlık üzerinde çalışmaya devam ediyor. Daha önce de dedikoduları çıkmış olan cihazın çok yakında tüketicilerle buluşacak Daydream VR cihazından daha farklı şekilde işleyeceği belirtiliyor. Bu cihaz herhangi bir akıllı telefon bağlanmadan, tamamen bağımsız olarak çalışabilecek.

Engadget’ın haberine göre, henüz duyurusu yapılmamış ürün göz takip teknolojilerini ve algoritmalarını kullanarak gerçek dünyayı kullanıcının gözleri önüne getirecek. Sonuç olarak mevcut VR başlıklarındakine göre daha açık olan, sanal ve artırılmış gerçeklik arasındaki sınırın daha da bulanıklaştığı bir deneyim elde edilecek.

Anlaşılan bu birleştirilmiş gerçeklik konsepti Microsoft’un HoloLens aygıtının çalışma mantığına benziyor. Yine de, Google’ın bu ürünle ilgili planları ve bu cihazın hangi imkanları sunacağı hakkında çok az bilgiye sahibiz. Haberde Google’ın fütüristik cihazını çalıştıracak bazı parçaların Movidius adlı bir şirket tarafından sağlanacağı belirtiliyor. Bilgisayarla görüntüleme teknolojileri üzerine yoğunlaşan şirketi Intel, daha önce satın almıştı.

Android 7.0 Nougat tarafından yerleşik destek sunulan Daydream cihazı Samsung’un Gear VR cihazına benzer bir VR deneyimi sunacak şekilde tasarlandı. Yani bu başlığın içine telefonunuzu yerleştirmeniz gerekiyor, deneyimin kaynağını akıllı telefon oluşturuyor. Söz konusu bu yeni başlık projesi olduğunda, Google’ın yöneticileri kısmen de olsa Microsoft, Magic Leap ve Apple tepe yöneticisi Tim Cook ile aynı felsefeyi paylaşıyor. O felsefe de, daha iyi bir deneyim için dış dünya ile biraz bağlantının bulunması.

Daydream VR tamamen sarmalayan bir sanal gerçeklik deneyimi sunuyor. Google’ın üstünde çalıştığı bağımsız sanal gerçeklik cihazı ise şirketin uzun vadedeki sanal gerçeklik deneyimleri için stratejik bir değer taşıyor gibi görünüyor. Google Glass tarihe karışmış olabilir, ancak onun arkasında bulunan hayal yaşamaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER