Manşetler

Google-Samsung işbirliğinin ürünü yeni Android cihazı Nexus S (GT-i9020) kendini gösterdi – Galeri

nexus-s-hi-res-506669158581acdd6474b-rm-eng-1289503625

Bu akşamın gündemini Samsung GT-i9020, ya da daha popüler adıyla Nexus S oluşturuyor. Google ile Samsung’un bir Android’li cihaz üzerinde ortaklaşa çalışma yürüttükleri biliniyor ve bu işbirliği sonucunda ortaya Nexus Two’nun, yani ikinci bir Nexus akıllı telefonun çıkacağı söyleniyordu. Bu cihazla ilgili ayrıntılar Picasa ve Flickr’daki fotoğraflarla Best Buy’ın envanter kayıtları aracılığıyla internete sızdı.

Best Buy envanterinde GT-i9020 olarak anılan bu cihaz ABD’de T-Mobile tarafından satılacak ve yıl sonuna doğru bu ülkede piyasada olacak. Picasa ve Flickr’da yer alan bazı fotoğraflar Galaxy S’ten esinlenerek Nexus S olarak adlandırılan bu cihazın daha önceleri GT-i9020 olarak adlandırıldığını doğruluyor. Fotoğraf albümlerinde yer alan fotoğrafların çekildiği cihazın adı ilk etapta GT-i9020 olarak geçerken, daha sonra yapılan bellenim güncellemesi cihaz adını Nexus S olarak değiştirmiş olmalı.

Samsung tarafından üretilen Google Nexus S’in 802.11 b/g/n desteğine sahip olması, aynı zamanda 3G şebekelerini de desteklemesi bekleniyor. Android 2.3 Gingerbread sürümüyle yüklü gelmesi beklenen cihazda Samsung’un 4.5 inç’lik esnek AMOLED ekranının bulunmakta olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. İlginç olan bir diğer nokta da Flickr ve Picasa’ya yüklenmiş olan ve Nexus S ile çekilmiş olan fotoğrafların hepsinin Google çalışanlarına veya onların aile bireylerine ait olması. Demek ki Google çalışanlarına yeni gözde cihazını daha çıkmadan denetiyor.

Nexus S ile ilgili bilgileri Engadget internete duyurdu. Ayrıca bu cihaza ait bazı fotoğrafları da paylaştı. Aşağıda Engadget’ın yayınladığı fotoğraflardan oluşan galeriyi bulabilirsiniz.

Galeri: Google-Samsung işbirliğinin son ürünü Nexus S (GT-i9020)
[nggallery id=437]

İlgili – Engadget
İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER