Teknoloji

Google Reader’da içerik paylaşımı bundan böyle Google+ üzerinden yapılacak

Bir Google Reader kullanıcısysanız, Google’ın RSS beslemelerini takip etmeyi ve bunların içeriklerini  çeşitli sosyal ağ servislerinde veya e-posta aracılığıyla paylaşmayı sağlayan servisinin tasarımında ve bazı işlevlerinde bugünden itibaren bazı değişiklikler olduğunu farketmişsinizdir.

Google Reader’ın uzun süredir varolan sosyal paylaşım özellikleri kaldırıldı ve paylaşım işlevi Google+’ya bağlandı. İçerik paylaşımı için +1 butonu kullanılıyor. Kullanıcıların içerikleri başkalarıyla paylaşmaları için bir Google+ hesabına sahip olmaları gerekiyor. Birçok Google Reader kullanıcısının Google+ profilinin bulunduğunu varsayarsak, bu değişim onlar için pek sorun olmayacaktır. Ancak Google+’nın gerçek ad kullanımını zorunlu tutması, Google Reader üzerinden bir rumuz altında paylaşım yapan kullanıcılar için ufak bir problem yaratabilir. Ne var ki, Google+’da da çok yakında rumuz kullanımına izin verilmesi bekleniyor. Bu durumda sözünü ettiğimiz ufak problem de ortadan kalkacaktır.

Öte yandan, Google Reader’ın tasarımında da değişiklik yapıldı. Yeni tasarımla birlikte Reader da Google+ ile kullanılmaya başlanan yeni nesil Google arayüzüne uyum sağlamış oldu.

İlgili – PC World

İLGİLİ HABERLER