Teknoloji

500 binden fazla Google Reader kullanıcısı iki gün içinde Feedly servisine kaydoldu

Google’ın 1 Temmuz itibariyle Google Reader servisini kapatma kararı alması haberleri tek bir yerden okumayı seven kullanıcıları alternatif kaynakları arayışa yönlendirdi. Bu noktada Feedly öne çıkan bir alternatif olmuşa benziyor. Servis tarafından yapılan açıklamaya göre yarım milyon Google Reader kullanıcısı geçtiğimiz çarşamba günü Google tarafından yapılan duyurunun ardından kendi RSS servisi için kayıt yaptırdı.

feedly-logo-140313

Feedly gelen bu talebe karşılık servisini daha da büyütmek için çalışmalar yaptığının altını çizdi. Bant genişliğini 10 katına çıkaran şirket aynı zamanda omurgasına yeni sunucular da eklemiş. Ayrıca yazılımcılar önümüzdeki 30 gün boyunca servisi ayakta tutmayı, yeni kullanıcılardan gelecek tavsiyeleri değerlendirmeyi ve haftalık bazda yeni işlevler eklemeyi en önemli görevleri olarak belirlediklerini kaydetti.

Google Reader’ın kapanacak olması kullanıcıları ve Reader’ın servislerinden yararlanan üçüncü taraf RSS istemcilerinin geliştiricilerini alternatif çözümler bulmaya itecek. Feedly geçtiğimiz çarşamba günü gelen Google açıklamasının hemen sonrasında Google Reader API’sini klonlayarak kullanıcılara Google Reader kapandıktan sonra kesintisiz servis garantisi sunacağını kaydetmişti. Ayrıca Press ve Reeder gibi diğer RSS uygulamalarının geliştiricileri de bir çözüm bulacakları yönünde açıklamalar yapmıştı.

İlgili >> Feedly Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER