Teknoloji

Google’ın Tango projesinin ilk tableti gelecek yıl LG tarafından çıkarılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın I/O etkinliğinde Tango projesiyle ilgili konuşmaması beklenemezdi. Google yöneticisi Regina Dugan ve O’nun deyimiyle ilgi çekici şeyler yapmaya çalışan küçük bir grup korsanın oluşturduğu ATAP ekibi sahne alarak birkaç iddialı iş gösterdi.

Gösterilen işlerden bir tanesi Project Tango oldu. Kameralar barındıran akıllı telefon ve tabletler sayesinde gerçek dünyayı üç boyutlu olarak görmek mümkün oluyor. Aslında Tango akıllı telefon ve tabletlerle ilgili olarak daha önce de çeşitli şeyler yazıldı ve çizildi, ancak ekibin dün yaptığı açıklamaya göre gelecek yıl, LG’nin geliştirdiği bir tablet piyasaya çıkarılacak.

Piyasaya çıkışla ilgili haberin verilmesinin öncesinde Project Tango’nun potansiyeliyle ilgili çeşitli gösterimler de yapıldı. Program lideri Johnny Lee, gerçekleştirdiği sunumunda hedef nokta için verilen yol tariflerinin ön kapıda sonlanmadığı, içeride de nereye gideceğinizi ve neler yapabileceğinizi sistemin söyleyebildiğini dile getirdi.Ayrıca evin haritasının çıkarılması, kısa boylu bir sihirbaz ile tableti kullanarak konuşmasını gerektiren sanal gerçeklik oyunu gibi gösterimler de yaptı.

Uzun lafın kısası, Tango Projesinin özü çevrenin haritasının çıkarılmasıyla birlikte artan olasılıklardan ve bu haritalandırmanın gerçek zamanlı olmasıyla meydana gelebilecekler şeklinde dile getirilebilir.

Tango hâlâ bir proje aşamasında. LG’nin tabletinin ne zaman çıkacağı, teknik özellikleri, fiyatı veya başka ayrıntıları hakkında henüz bilgi verilmedi. Ancak ATAP ekibinin elindeki tablet üzerinde iyi düşünülmüş ve çalışılmış bir ürün izlenimi verdi. Tango’nun hayatımıza girişine az kaldı.

İLGİLİ HABERLER