Teknoloji

Google Project Ara testlerine Porto Riko’da başlıyor

project-ara-akilli-telefon-010314 (638 x 424)

Google’ın modüler telefon girişimi Project Ara’nın ilk kullanıcılarından biri olmak isteyenlerin Porto Riko’ya taşınması gerekiyor. Google’dan yapılan açıklamada Project Ara’nın testleri için Porto Riko’nun pilot bölge seçildiği belirtilirken; proje direktörü Paul Eremenko, Porto Riko seçiminin altında yatan nedenleri açıkladı.

Adanın mobil bağlantı yönünden oldukça gelişmiş olduğuna dikkat çeken Eremenko, serbest ticaret bölgesi sayesinde dünyanın dört bir yanındaki geliştiriciler tarafından hazırlanan modüllerin adada rahatlıkla dolaşıma girebileceğini belirtti. Porto Riko’nun mobil endüstrisinin çeşitliliği ve cihaz pazarında giriş seviyesi ürünlerin rağbet görmesi de Google’ın tercihinde rol oynayan faktörler arasında yer alıyor. Ülkenin iletişim sektörünün halen ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) kurallarıyla işlemesiyse Project Ara’nın testlerine Porto Riko’da başlanmasının en önemli nedeni olarak gösteriliyor. Open Mobile ve Claro, Porto Riko’da Project Ara’yı destekleyecek ilk operatörler olacak.

Google’dan test sürecinin ne zaman başlayacağı konusunda kesin bir bilgi verilmezken, Ara telefonlarının Porto Riko’nun popüler noktalarına yerleştirilen tırlarda satılacağı ifade edildi. Bu tırlarda bulunacak üç boyutlu ve boya süblimasyon özellikli yazıcılar sayesinde kullanıcılar Ara modüllerini kişiselleştirilebilecek. Kişiselleştirme sürecinin 5 dakikanın altında bir zamanda tamamlanacağı belirtilirken, dileyen kullanıcılar önceden hazırlanmış modül setlerine de sahip olabilecek. Google tüm Project Ara telefonlarını özel kutularıyla birlikte sunacak.

İLGİLİ HABERLER