Teknoloji

Google Project Ara’ya NVIDIA ve Marvell işlemci desteği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

motorola-project-ara-300114

Google’ın modüler akıllı telefonu Project Ara, önemli bir soruna çözüm getirdiği konusunda henüz herkesi ikna etmiş değil. Ancak NVIDIA ve Marvell’in Project Ara için işlemci hazırlayacak olması, cihazların gücünün yerinde olacağını gösteriyor. NVIDIA, Project Ara için Tegra K1 işlemcisinden hareketle bir işlemci modülü hazırlıyor. Google adına projenin yönetimini üstlenen Paul Eremenko, Marvell’in de dört çekirdekli PXA1928 işlemcisinden hareketle benzer bir uygulamaya gittiğini dile getirdi.

Ancak Google’ın Project Ara’yı güçlü kılmak adına gerçekleştirdiği çalışmalar sadece NVIDIA ve Marvell ortaklıklarıyla sınırlı kalmıyor. Toshiba’nın da özel UniPro devreleriyle projeye destek vereceği daha önceden açıklanmıştı. Toshiba’nın entegre devreleri sayesinde değiştirilebilen parçaların birbirleriyle iletişim kurması mümkün hâle geliyor. Eremenko hem NVIDIA’nın hem de Marvell’in Toshiba’nın UniPro devrelerini kullanacağını her iki işlemcinin de yakında yayınlanacak olan Modül Geliştirme Araçseti 0.20’nin referans tasarımları arasında bulunacağını belirtti.

Project Ara ekibi daha önce de yerel UniPro desteği barındıran Rockchip uygulama işlemcisini duyurmuştu. Eremenko bu yöndeki çalışmaların da iyi gittiğini belirtse de, ilkbahar aylarında tanıtılacak Spiral 3’ten önce Rockchip için UniPro desteğinin hazır hâle gelmediğini ifade etti. Google’ın ilk olarak ocak ayında düzenlenecek ikinci Project Ara etkinliğinde Spiral 2’yi görücüye çıkarması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER