Manşetler

Google Project Ara telefonları gelecek yıl tüketicilerle buluşacak

google project ara
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google project araGoogle’ın modüler akıllı telefon girişimi olan Project Ara işlemeye devam ediyor. Üstelik bu telefonlar gelecek yıl itibarıyla bireysel tüketicilerle buluşmaya başlayacak. Google’ın Gelişmiş Teknolojiler ve Projeler (ATAP) Grubu şefi Blaise Bertrand Google I/O 2016’da yeni geliştirici telefonunun bu yılın dördüncü çeyreğinde çıkacağını açıkladı.

Ancak her şey bu duyuruyla sınırlı değil. İyice işlenmiş, son kullanıcılar için hazır hâle getirilmiş versiyon da 2017 yılında çıkacak. O telefon ince, hafif ve güzel olarak tanımlanırken geliştirici telefonunun da bir o kadar gösterişli olacağı belirtiliyor.

ATAP son birkaç yıldır Ara telefonunun bir arada tutmak ve yüksek değerli hâle getirmek için yoğun şekilde çalışıyor. Örneğin modüller artık kaba metal şeritlerle birbirinden ayrılmıyor. Bunun yerine birbirine kesintisiz şekilde bağlanıyor. Mevcut Ara çerçevesi en fazla altı modüle ev sahipliği yapabiliyor, ancak çerçeve boyutları daha büyük ve küçük boyutlar arasında değişiyor. Modülleri çerçevenin içine yerleştirdikten sonra telefon kullanıma hazır hâle geliyor.

LG G5’in modüllerinden farklı olarak, Ara’ya yeni bir modül eklediğinizde telefonu yeniden başlatmanız gerekmiyor. Eğer bir tanesini çıkarmıyorsanız, yapmanız gereken şey Ayarlar bölümüne gitmek ve çıkarma işlemini yazılım üzerinden gerçekleştirmek. Modül yerinden çıkacak ve kolaylıkla alacaksınız. Ayrıca “OK Google, hoparlörü çıkar” veya “OK Google, kamerayı çıkar” benzeri sesli komutlarla da modülleri çıkarmak mümkün olacak. Modüllerden bahsetmişken, ATAP çeşitli iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor.

İş ortakları girişim için geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Örneğin E Ink küçük boyutlu ikincil ekranlar üretiyor. Ayrıca Google’ın iş ortakları arasında Toshiba, Gotenna ve Sony Pictures Home Entertainment da bulunuyor. Bu gibi şirketlerin sunduğu çeşitli modüler eşliğinde Project Ara kullanıcılara farklı bir akıllı telefon deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

Aşağıda yer alan ve Google’ın yeni hazırladığı Project Ara videosu sayesinde bu projenin nereye doğru ilerlediği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER