Teknoloji

Google Project Ara akıllı telefon modüllerini çevrim içi mağazasından satacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

motorola-project-ara-300114

Google geçtiğimiz yılın ekim ayında insanlara Android telefonlarının parçalarını tıpkı bir Lego setini birleştirir gibi birleştirme ve değiştirme imkanı sunan Project Ara’yı duyurmuştu. O günden bu yana projeyle ilgili gelişmeleri düzenli olarak kaumuoyuyla paylaşan şirket, şimdi de Project Ara modüllerini çevrim içi mağazasında satacağını açıkladı.

Purdue Üniversitesi’nde bir söyleşiye katılan Project Ara Direktörü Paul Eremenko, kullanıcıların Project Ara modüllerini çevrim içi ortamda satın alabileceğini ve yazılımcıların Project Ara gelişim kitiyle oluşturdukları modülleri aynı mağazada satışa sunabileceklerini ifade etti.

Android modelini takip ederek açık bir platform oluşturduklarını söyleyen Eremenko, Ara’nın Modül Geliştirme Araçseti’nin de ücretsiz ve herkese açık olacağını belirtti. Geliştirme kitinde belirtilen özellikler ışığında herkesin bir Ara modülü hazırlayabileceğini dile getiren proje direktörü, Ara için oluşturulacak çevrim içi mağazanın Google Play’e benzer bir yapıda olacağını ve tüketicilere doğrudan satış yapılacağını sözlerine ekledi.

Project Ara akıllı telefonunun baz iskeletinin önümüzdeki ocak ayında satışa sunulacağı ve Android 5.0 Lollipop yüklü iskelet için 50 dolar ödemenin gerekeceği konuşuluyor. Üçüncü taraf modüllerin çıkış tarihi konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER