Teknoloji

Google Play’in görsel bakımından zengin yeni arayüzü dağıtıma çıktı

google-play-material-design-guncelleme-230714

Google’ın Play Store mağazasında yapmayı planladığı tasarım değişikliklerine ait görüntüler geçtiğimiz günlerde sızmıştı. Görünüşe göre, Android kullanıcılarının bu yeni arayüzü uzun süre beklemeleri gerekmeyecek.

Google, Google Play’in Twitter hesabı üzerinden söz konusu değişikliği hayata geçirmeye başladığını duyurdu. Aslına bakarsanız, değişiklik görünürde fazla bir yeniliğin gelmediği hissini uyandırıyor, ancak her bir ürünün sayfasına girdiğinizde Google’ın Material Design olarak adlandırdığı tasarım felsefesinin yansımalarını göreceksiniz.

Kapak fotoğrafları sayfa içinde daha fazla alan kaplıyor, bunun yanı sıra puanlar ve türler de anlaşılması kolay ikonlarla belirtiliyor. Sayfa içinde daha fazla kaydırma yapmanın zorunlu hâle gelmesi kullanıcıların biraz olsun canını sıkacaktır. Ancak genel olarak güncellemeyle birlikte Google Play’in ürün sayfalarının göze daha hoş geleceğini ve neyin nerede olduğunun daha iyi anlaşlılacağını söyleyebiliriz.

Yenilenmiş tasarımı birkaç gün içinde otomatik olarak görebilirsiniz. Ancak Droid Life sitesi sabırsız kullanıcılar için yükleyici dosyayı indirme imkanı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER