Manşetler

Yeni Google Play Store tasarımına ait ilk görüntüler ortaya çıktı

google-play-store-yeni-tasarim-161015-1

Yaklaşık altı yıldır Google Play Store ekibinde çalışan yazılım mühendisi Kirill Grouchnikov, kişisel Google+ hesabı aracılığıyla yeni Google Play Store tasarımına ait ekran görüntülerini paylaştı. Yenilenen tasarımın doğruluğu ve dağıtım zamanı konusunda henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Grouchnikov tarafından yayınlanan ekran görüntülerinde Google Play Store’un kökten bir tasarım değişikliği yaşamayacağı; ancak yenilenen animasyonlar ve sayfa planıyla daha taze bir görünüme kavuşacağı görülüyor.

google-play-store-yeni-tasarim-161015-5

Yeni tasarımda Google Play Store’un iki ana bölüme ayrıldığı görülüyor. Bu bölümler Uygulamalar & Oyunlar ile Eğlence adını taşıyor. Halihazırda Google Play Store’da Uygulamalar, Oyunlar, Eğlence, Sinema & TV, Müzik, Kitaplar ve Gazetelik olmak üzere yedi bölüm bulunuyor.

google-play-store-yeni-tasarim-161015-6

Grouchnikov tarafından paylaşılan görüntülerde İbranice yazıların da bulunması, Google Play Store’un sağdan sola doğru yazılan dilleri de desteklenmeye başlayacağını gösteriyor.

Android kullanıcılarının yeni Google Play Store tasarımıyla ne zaman buluşacağı bilinmiyor. Grouchnikov’un paylaşımında #soon (yakında) etiketinin kullanılması, bekleyişin fazla uzun sürmeyeceğini gösteriyor. Ancak sonrasında kullandığı ve anlamı çözülemeyen #uhhnggngyeh etiketi, bu konuda bir kafa karışıklığı yaratıyor. Yine Grouchnikov’un paylaştığı aşağıdaki görsel ise Google Play Store’un yıllar içindeki değişimini gözler önüne seriyor.

google-play-store-degisim-161015

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER