Teknoloji

Google Play Store’da tablet uygulamalarını ön plana çıkaracak değişiklikler geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Play Store’da gelecek ay tabletlere özel uygulamalar için bazı tasarım düzenlemeleri yapılacak. Böylelikle söz konusu uygulamalar daha rahat bulunacak, ayrıca geliştiriciler akıllı telefon uygulamalarını büyük ekranlar için uyumlu hâle getirmeleri noktasında teşvik edilecek.

nexus-7-inceleme-00001

21 Kasım tarihinden itibaren Google Play’i herhangi bir tablet üzerinden gezenler, mağazanın en çok indirilenleri listesinde sadece tabletler için optimize edilmiş uygulamaları görecek. Ayrıca yazılımcıları 7 ve 10 inç tabletler için uygulama geliştirme noktasında harekete geçirmek için, tabletler için gerekli standartları karşılamayan her uygulama “telefonlar için tasarlanmıştır” ibaresini taşıyacak.

Google 70 milyondan fazla Android tabletin etkinleştirildiğini söylüyor, ancak yazılımcıların büyük ekranlara uygun uygulamalar geliştirme noktasında yavaş davranıyor. Twitter bile ancak geçen hafta tabletlere özel Android uygulamasını yayınladı, ne var ki bunu sadece Samsung tabletlere özel olarak sundu.

Tablet uygulamalarının zenginliğini artırmak isteyen Google bu yılın başlarında uygulama mağazasında tabletler için özel bir bölüm açmıştı. Şirket binlerce uygulamanın tablet kriterlerini karşıladığını söylemişti, ancak Android uygulamalarının büyük bir kısmı büyük tablet ekranlarına hâlâ uyumlu değil. Google Play’de yapılacak değişiklikler her şeyi bir gecede değiştirmeyecektir, ancak Google’ın istediği şartların oluşması için önemli bir başlangıç olabilir.

İlgili >>Android Geliştiriciler Blogu

İLGİLİ HABERLER