EğlenceManşetler

Google Play Store tarihinin en popüler içerikleri açıklandı

android uygulama güncelleme

google play storeGoogle Play Store kapılarını 6 Mart 2012’de açmıştı. Google, çevrim içi içerik mağazasının 5. yaşını kutlamak adına ilk günden bu yana en çok indirilen uygulama, oyun, film, şarkı, albüm ve kitapları sıraladı. Söz konusu liste, ABD’deki rakamlar baz alınarak hazırlandı.

Son 5 yıllık dönemde mobil teknoloji dünyasını ve popüler kültürü yakından takip edenler için ortaya çıkan listenin şaşırtıcı olduğunu söylemek pek mümkün değil. Sosyal paylaşım siteleri en çok indirilen uygulamalar listesini domine ederken, oyun sıralamasında da Candy Crush Saga ve Clash of Clans gibi popüler isimlerin varlığı göze çarpıyor.

Play Store’da en çok indirilen oyunlar listesinde birinci sırada Candy Crush Saga yer alıyor. Candy Crush Saga’nın hemen arkasından Subway Surfers geliyor. Temple Run 2, Despicable Me ve Clash of Clans ilk beşi tamamlıyor.

En çok indirilen Android uygulaması listesinin zirvesinde Facebook bulunuyor. Facebook’un dünyanın en popüler sosyal ağı olduğu düşünülünce buna pek şaşırmamak gerekiyor. Facebook Messenger listede ikinci olurken, Facebook çatısı altındaki Instagram da dördüncü sıradan listeye giriyor. Pandora Radio listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Kısa süre önce Android’de 500 milyon indirme rakamını aşan Snapchat ise beşinciliğe yerleşiyor.

Google Play Store kullanıcıları popüler kültürde trendleri yakından takip ediyor

Ed Sheeran’ın “Thinking Out Loud” isimli şarkısı, Google Play Store’dan en çok satın alınan şarkı oldu. En çok satan albüm listesinin zirvesinde ise “25” ile Adele yer alıyor.

Platform üzerinde en çok satılan film ise Sony’nin başının Güney Kore ile derde girmesine yol açan “The Interview” isimli film oldu. En çok satan kitap listesinde ise E.L. James imzalı “Grinin Elli Tonu” birinciliğe yerleşti. Söz konusu tercihler, Play Store müşterilerinin popüler kültürdeki trendleri yakından izlediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER