Eğlence

Google Play Oyun Servisleri oyun deneyimini Android, iOS ve web geneline yayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Play üzerindeki oyunların geliştiricileri ve bunları oynayanlar için bugünden itibaren çok şey değişecek. Gerçek zamanlı çoklu oyuncu desteği, liderlik sıralaması, bulut üzerinde kaydetme ve başarılar gibi unsurlar bundan böyle Android üzerinde yaşanan oyun deneyiminin birer parçaları olacak. Üstelik yukarıda saydığımız unsurların son üçü çapraz platform desteğiyle çalışacak; yani bilgiler Android, iOS ve web arasında paylaşılacak.

google-play-oyun-servisleri-io-2013-150513

Google Play Game Services veya Türkçe mealiyle Google Play Oyun Servisleri olarak adlandırılan bu oyun servisi bugün itibariyle birkaç oyunla birlikte kullanıma sunulacak. Apple’ın Game Center uygulamasının aksine Google sadece geliştiriciler için omurga desteği sunacak, tek başına bir uygulama görmeyeceğiz. Herhangi bir oyuna Google+ giriş bilgilerinizi kullanarak giriş yapacaksınız ve sonrasında bu girişle birlikte liderlik sıralaması skorları, başarılar ve oyun kayıtları olmak üzere tüm kimliğiniz çeşitli cihazlar veya oyunlar genelinde takip edilecek.

Google Play üzerinden herhangi bir oyun dağıtan herhangi bir oyun geliştiricisinin oyun servislerine erişimi olacak, ancak Google oyun servislerinin kullanımını zorunlu tutmayacak.

İlgili >> Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER