Teknoloji

Google Play Kitaplar çizgi roman fanları için yeni özellikler kazanıyor

google-play-kitaplar-cizgi-roman-131115

ComiXology ve Marvel Unlimited gibi uygulamalar, çizgi roman meraklılarının akıllı cihazlarda keyif yaşamak için uzun süredir faydalandığı uygulamalar arasında yer alıyor. Bu uygulamaların gördüğü ilgi, Google’ın da iştahını kabartmışa benziyor. Google Play Kitaplar’a eklenen yeni özellikler sayesinde çizgi roman keşfetmek ve okumak kolaylaşacak.

Google Play Kitaplar’a eklenen kaydırmalı ve yatay tasarım, mobil cihazlar üzerinde çizgi roman okumayı daha az yorucu ve zorlayıcı bir eyleme dönüştürüyor. Okuyacak yeni bir çizgi roman bulmayı isteyenler ise Google’ın oluşturduğu özel tavsiye sayfasından faydalanabiliyor. Google Play Kitaplar, çizgi roman fanlarına mobil ortamdaki koleksiyonlarını baskı ve sayı numaralarına göre düzenleme imkanı da sunuyor.

Google Play Kitaplar’ın yeni özellikleri, serviste çizgi roman odaklı yapılan ilk değişiklik olma niteliğini taşıyor. Söz konusu seçenekler, özellikle yeni okuma formatı, Google Play Kitaplar’ı rakip çizgi roman servisleriyle daha yakın hâle getiriyor. Güncelleme öncesinde Google Play üzerinden indirilen çizgi romanları düzgün okuyabilmek için sayfa üzerinde biraz dolaşmak gerekiyordu.

Google Play Kitaplar’a gelen çizgi roman odaklı yeni özellikler, birkaç gün içinde Android kullanıcılarına dağıtılacak. Google Play Kitaplar iOS uygulamasını kullananlar ise yeni özellikler için biraz daha bekleyecek.

İLGİLİ HABERLER