Eğlence

Google Play Filmler 4K çözünürlüklü filmleri sunmaya başlıyor

google play filmler 4k
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google play filmler 4k4K destekli Chromecast Ultra yurt dışında satışa sunuldu. Ayrıca 4K TV’lerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bu durumda Google Play Filmler servisinde de az da olsa UHD filmler görülmeye başlandı. Şirket 4K filmlerin Google Play Filmler ve TV uygulamasına ekleneceğini ilk kez geçtiğimiz ekim ayındaki Pixel etkinliğinde açıklamıştı. Google Play Filmler 4K desteği sessiz sedasız hayata geçiriliyor.

Reddit üzerinden yapılan bazı paylaşımlarda Beşinci Element, Star Trek, Star Trek Beyond ve Zoolander gibi filmlerde UHD seçeneği de eklenmeye başladı. 4K filmler, Google Play Store’da değil, doğrudan Google Play Filmler uygulamasının içinde görünüyor. Türkiye mağazasında ise henüz ne yukarıda saydığımız filmler, ne de diğer filmler için UHD seçeneklerine rastlanmıyor.

Aslına bakarsanız, Google UHD film seçeneklerinin görünmesinin bir hatadan kaynaklandığını söylüyor. Yine de, şirketin 4K çözünürlükte filmler sunmaya hazır olduğu görülüyor. Şu anda bu destek için test çalışmaları sürdürülüyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER