Teknoloji

Google Pixel XL söküldü, içinden modüler parçalar çıktı

google pixel xl

google pixel xlGoogle’ın Pixel ve Pixel XL Android telefonları hafta içinde yurt dışında satışa sunuldu. iFixit tayfası da hiç vakit kaybetmeden bu telefonlardan büyük olanını sökmeye girişti. Sitenin belirttiğine göre, Google Pixel XL’de Samsung tarafından üretilmiş OLED panel dijitalleştirici camdan biraz kolay ayrılıyor. Bununla birlikte süper ince bileşenler ve ekranın arkasındaki sıfır kalınlıkta çerçeve bunu çıkarmayı zorlaştırıyor.

Pil ise yeteri kadar güçlü iki yapışkan şeridiyle gövdeye sabitleniyor. Google Pixel XL’in küçük parçalarının büyük bir kısmı, örneğin kulaklık jakı veya 8 megapiksel ön kamera modüler yapıda tasarlanmış. Yani ana bileşenden rahatlıkla ayrılabilir ve kolaylıkla değiştirilebilir. Böylelikle bazı durumlarda tüm anakartın değişmesi ihtiyacı da ortadan kalkacaktır.

Bu arada iFixit, HTC’nin bu cihaza üretim aşamasında neredeyse hiç imzasını atmadığını söylüyor. Sadece pil üretimini bundan bağımsız tutuyor. Görünüşe göre, akıllı telefon gerçekten Google tarafından tasarlandı, HTC ise sadece deneyimi ve uzmanlığıyla seri üretimini gerçekleştirdi.

Pixel XL genel tamir edilebilirlik puanı olarak 10 üzerinden 6 alıyor. Orta çerçevenin çıkarılması sırasında harcanan emek ve ekran parçasına zarar vermeden akıllı telefonun için açmanın zorluğu iFixit’in puan kırmasına neden oluyor. Aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek iFixit’in çalışmasını detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER